În diversitatea de opțiuni disponibile pe piață de finisaje pentru băi și bucătarii, marmorino ocupă un loc aparte. Această tencuială splendidă aplicată pe suprafețele din băile moderne, centre spa și zone de sport și relaxare, predomina în trendurile de design interior și arhitectură și își are originile istorice în tradițiile Veneției de altă data.

Marmorino Epoca

Baie Casa J, Bucuresti. Marmorino Epoca Hydro by IR Colours

Contrar opiniei înrădăcinate potrivit căreia în spațiile care necesită izolare hidro este nevoie să fie folosită gresie și faianță, aplicarea de tencuială decorativă hidrorezistenta de tipul marmorino reprezintă o soluție rafinată, modernă cu istorie seculara.

Arta de a produce și de a aplică marmorino este mai veche decât cea a Stucco Veneziano și se utiliza pe vremuri în vilele nobililor din Republică Veneția, fiind preluată la rândul sau din tehnicile folosite în Romă Antică. Datorită calității impecabile și a efectului sofisticat, marmorino este folosit în mod special și la finisarea clădirilor de importanță istorică. În ultimii ani, din dorință de a reinterpreta tehnicile tradiționale și de a le îmbină cu confortul oferit de tehnologia modernă, în clădirile moderne  se utilizează tot mai des tencuieli care poartă amprenta calității și naturaleții, băile și bucătăriile fiind spațiile care așteaptă să fie descoperite. Datorită faptului că materialele și metodă de aplicare au evoluat și s-au perfecționat între timp, arhitecții și designerii de interior aleg marmorino atât pentru băile minimaliste, cât și pentru cele de lux, sofisticate și pretențioase.

Marmorino Hydro baie

Marmorino Epoca Hydro by IR Colours, Bucuresti.

Acest finisaj nobil conferă eleganță și rafinament ambientului și este considerat a fi o tencuială cu o saturație cromatică vibrantă și un efect vizual artistic.  Lumina este reflectată în mod natural pe textura conferită de marmorino. Soluția IR Colours Marmorino Hydro are în componența să var, ciment și pulbere de marmură naturală pentru a obține efectul cât mai natural.

Versiunea hidrofuga si anti-ulei a Marmorino Epoca by IR Colours recomandată pentru băi - inclusiv zona de duș - și bucătării, lasă peretele să respire si totusi poate fi spălată cu detergent de uz casnic.

Marmorino restaurant The Beef

Restaurant The Beef, Marmorino pasta by IR Colours

Marmorino reprezintă alegerea minunată pentru suprafețe care necesită hidroizolare. Rezistă extrem de bine la diferențe de temperatură prin simplul fapt că permite apei care se infiltrează în textură materialului să se evaporeze rapid.

Colecția Marmorino Epoca Hydro transformă baia și bucătăria în spații practice și rafinate. Cu o textură organică, catifelată și subtilă, soluția IR Colours conferă bucătăriei și băii dumneavoastră căldură și personalitate.

Fascinantă și modestă Vila Creta, finisaj baie - Marmorino Pasta Hydro by IR Colours

Marmorino bucatarie

Vila Creta, finisaj bucătărie - Marmorino Pasta Hydro by IR Colours

Posted in News By

IR Colours Team