Anul 2016 s-a încheiat și marii trendsetteri globali au oferit deja insipiratie pentru culorile favorite ale produselor pe care le vom regăsi în 2017. În industria culorilor, încă din luna septembrie sunt setate paletarele de bază în jurul cărora vor oscila culorile anului următor. Cu certitudine putem spune că 2017 se anunța a fi curajos și luminos. Tonuri pe care le regăsim în verdele naturii au cucerit alegerea publicului pentru următoarele 12 luni.

Potrivit Pantone Color Institute nuanțele primăverii sunt cele care vor domina anul următor. "Greenery" este nuanța pe care trendsetterul în materie de culori o anunță a fi vedeta anului. O nuanță a naturii proaspătă și suculentă cu care poate rezona fiecare.

Pantone culoare anului 2017

Pornind de la verdele pe care îl descoperim în natură, al sustenabilității mediului și ajungând la verdele pietrelor prețioase și cel al bijuteriilor inspirate de tema naturii, verdele, în gloria sa, se impune tot mai mult.  Această culoare ni se oferă în atâtea nuanțe, tonuri și stiluri încât este foarte simplu de încorporat, indiferent de preferințe în materie de stil.

Tips&Tricks: Nuanțele deschise de verde precum sage și fistic conțin o cantitate mai mare de alb și se integrează ușor în culori neutre. Verdele citric precum cel “lime” transmite o stare de vitalitate. Verde măr rezonează cu bleu și galben iar nuanțe profunde de verde    precum verdele smarald poate fi combinat cu succes cu roșu, oranj sau galben. Natura ne oferă nenumărate combinații de care putem ține cont în decorarea interioarelor noastre.

Pentru primăvara 2017 toate culorile propuse de autoritățile internaționale relevante au o profunzime “sănătoasa”, inspirată din natură. Pantone mizează pe 10 culori printre care următoarele sunt preferatele IR Colours:

Kale

Kale

Niagara

Niagara

Primrose yellow

Primrose yellow

Island paradise

Island paradise

Tips&Tricks: Culoarea soarelui se utiliza tradițional în colorarea pereților bucătăriei. Designerii au concluzionat că datorită căldurii și stării de bine pe care o inspiră, nuanțele de galben pot fi folosite în orice cameră. Nu exagerăm când spunem că această culoare, precum razele soarelui dimineața, are efectul învigorării și înveselirii spiritului.

Pictorul olandez Vincent van Gogh ne-a impresionat cu frumusețea nuanțelor de galben în picturile sale presărate cu floarea-soarelui și câmpuri de porumb.

Utilizați galbenul în camere întunecoase pentru a încălzi atmosferă spațiului și a îmbunătăți lumina naturală.

Oricare ar fi culoarea care vă inspiră, IR Colours vă oferă vopsele lavabile cu o inaltă rezistentă la curătare, textură fină și elasticitate uimitoare. Întrucât facilitatea de producție se află în România, avem capacitatea pentru a recrea mostra de culoare dorită, de orice nuanță și ton, testarea acesteia și livrarea vopselei în termen cât mai convenabil.

În afara paletarelor IR Colours, Viola Book pentru interior și Armonia Colore pentru fațade, vă puteți alege codul dorit din paletarele universale precum RAL, NCS, PANTONE sau să ne aduceți o mostră din orice material și vom realiză culoarea dorită.

Creăm mostra, o testăm impreună și produsul final poate fi aplicat pe orice suport, perete, lemn, metal.

Posted in News By

IR Colours Team